Vakuumformning

Vakuumformning är en snabb, kostnadseffektiv och anpassningsbar metod för tillverkning av plastprodukter. Metoden har en låg initialinvestering gällande verktyg, material och bearbetning.

Vi är specialiserade på att tillverka produkter med hjälp av vakuumformning. Vi ser möjligheter och hjälper våra kunder med både standard- och skräddarsydda lösningar. Våra kunder har en flexibel leverantör och ett samarbete som leder till korta beslutsprocesser och snabb service. Vi vakuumformar från mycket små detaljer till en maxstorlek av 2 000 mm x 1 100 mm x 700 mm. Vi har 9 st vakuumformningsmaskiner.  Kontakta oss.

Varför vakuumformning?

Metoden är lämpad för mer komplexa produkter, eftersom termoplaster ger möjlighet till sammanfogning, bockning, lackering, tryckning mm.
Vakuumformning är passande för alla typer av industrier, t.ex. kåpor till maskinindustrin, hytt och karosseridetaljer till olika fordon och lampkupor för belysningsindustrin. Tillverkningsmetoden är också lämpad för snabb framtagning av prototyper, utfallsprover och korta serier.

Om vakuumformning

Metoden baseras på att termoplaster mjuknar och blir formbara vid uppvärmning. Den uppvärmda plasten sugs med hjälp av vakuum mot ett specialgjort aluminiumverktyg. Produkten formas efter verktygets struktur. Plasten bibehåller den önskade formen efter avkylning. Efter kylning och rensågning, gradning kan produkten vara färdig eller så går den vidare till efterbearbetning i en CNC maskin

600 x 1000 mm

1100 x 1600 mm

900 x 1300 mm

1500 x 1000 mm

1000 x 1500 mm

2000 x 1000 mm